دانشجویان نمونه و برگزیدگان المپیاد
برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره دانشجوی نمونه و بیست و چهارمین المپیاد علمی دانشجویی، با حضور رییس دانشگاه تهران تقدیر شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در جلسه هیأت رئیسه دانشگاه که پانزدهم شهریور ۱۳۹۹ با حضور رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، طی مراسمی نمادین از برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره دانشجوی نمونه و بیست و چهارمین المپیاد علمی دانشجویی تقدیر بهعمل آمد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه خشنودیم که این جلسه با حضور دانشجویان نمونه و برگزیدگان المپیاد علمی برگزار میشود، گفت: «با توجه به شرایط کنونی و بحران شیوع کرونا و محدودیت برگزاری برنامهها، این مراسم با حضور تعداد محدودی از دانشجویان نمونه و برگزیده المپیاد برگزار میشود، هر چند که ما علاقه مند به حضور تمامی دانشجویان منتخب در این مراسم بودیم».
وی با اظهار اینکه مهمترین بخش آموزش در دانشگاه دوره کارشناسی است، خاطرنشان کرد: در این مقطع دانشجو در تمامی جنبههای علمی، فرهنگی و اجتماعی آموزشهای لازم را کسب میکند. دانشگاه تهران، این افتخار را دارد که دانشجویان خوب و فعال جذب این دانشگاه می شوند تا در محضر استادان برجسته بتوانند علم، دانش و مهارتهای لازم را به دست آورند».
رئیس دانشگاه تهران، با تأکید بر فعالیتهای اجتماعی و همکاریهای تیمی و جمعی دانشجویان تصریح کرد: «شاید در دوره کارشناسی فرصت فعالیتهای تیمی و اجتماعی برای دانشجویان به خوبی فراهم نشود، اما در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری دانشجویان میتوانند با توجه به تنوع رشتهها و تخصصها از ظرفیت دانشگاه بهره بیشتری ببرند. در حال حاضر تلاش ما بر این است تا رشتههای بین رشتهای و همکاریهای مشترک را در دانشگاه گسترش دهیم».
دکتر نیلی احمدآبادی افزود: «تحولات حوزه علم و فناوری هم معمولاً به صورت بین رشته ای شکل میگیرند. باید گفت بسیاری از رشته ها در گذشته بینرشتهای بودند و از تجمیع برخی از تخصصها در کنار یکدیگر هم اکنون به شکل رشته مستقل درآمدهاند. دانشگاه تهران، این فرصت را در اختیار همه دانشجویان قرار میدهد تا بتوانند از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند. جامعهای که ما در آن زندگی میکنیم مجموعهای از تخصصهای مختلف است و یک دانشجوی دانشگاه تهران هم تا جایی که امکان دارد باید بتواند با کسب مهارتهای لازم این تخصصها را بیاموزد».
وی با اشاره به آموزشهای دو وجهی در دانشگاه تهران اظهار کرد: «در این شیوه امکانی فراهم شده است تا دانشجوی دوره کارشناسی در رشته خود تعداد ۲۰ واحد کمتر اخذ کند و به جای آن بتواند در رشته دیگری که مورد توجه و علاقهمندی آن است این تعداد واحد را بگذراند. این امر منجر میشود تا دانشجویان دوره کارشناسی در یک رشته دیگر به جز رشته تخصصی خود بتوانند به طور نسبی صاحب نظر و مهارت شوند. البته این امکان برای دانشجویان مقاطع کارشناسیارشد و دکتری نیز در قالب آموزشهای کهاد فراهم شده است».
رئیس دانشگاه تهران، با تبیین مسئولیت اجتماعی، کارآفرینی و اقدامات فرهنگی بهعنوان شاخصهای فعالیتهای دانشجویان در کنار انجام کارهای علمی و پژوهشی عنوان کرد: «آمارها نشان دهنده آن است که دانشآموختگان دانشگاه تهران به دلیل اینکه کارگروهی و جمعی را بهتر آموختهاند در حوزه فعالیتهای اجتماعی و اجرایی موفقتر عمل میکنند و اگر ملاحظه کنیم در مییابیم، بسیاری از اشخاصی که توانستهاند در عرصههای مختلف کشور اثر ماندگار بر جای بگذارند از دانشآموختگان دانشگاه تهران بودهاند».
دکتر نیلی احمدآبادی، در پایان سخنان خود با بیان اینکه دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه تهران، سفیران این دانشگاه هستند، خطاب به دانشجویان نمونه و برگزیده گفت: «شما نام و شهرت دانشجویی و دانش آموختگی دانشگاه تهران را به همراه دارید که هم برای دانشجویان و هم برای ما باعث افتخار و مباهات است. امید دارم با استفاده از ظرفیتهای بالقوهای که دارید بتوانید به جامعه خدمت کنید و همچنین فرصت حضور در جایگاهی که حق شما هست نیز به گونهای شایسته فراهم آید، کشور ما همواره نیازمند خدمات انسانهای فرهیخته است».
در ادامه دکتر سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، ضمن ارائه گزارشی از نحوه انتخاب دانشجویان نمونه سال ۱۳۹۸ گفت: «در مراسم امروز با توجه به محدودیتها در کنار تعدادی از دانشجویان نمونه، فقط از رتبههای اول و دارندگان مدال طلای المپیاد علمی تقدیر خواهد شد. در خصوص انتخاب دانشجوی نمونه ضوابط و مقرراتی وجود دارد که دانشجویان در سه گروه ویژگیهای فرهنگی، علمی و شئون دانشجویی باید بتوانند امتیازهای لازم را کسب کنند».
وی افزود: «در بخش فرهنگی در همه مقاطع تحصیلی حداقل امتیازی که دانشجو باید به دست آورد ۱۰ است و دراین حوزه حداکثر امتیاز برای مقاطع کارشناسی و دکتری حرفهای ۳۰ و کارشناسی ارشد و دکتری ۲۵ امتیاز است. همچنین در بخش پژوهشی حداقل امتیاز برای مقطع کارشناسی ۶، دکترای حرفهای ۱۰، کارشناسی ارشد ۱۵ و دکتری تخصصی ۲۰ امتیاز است».
دکتر حبیبا، با اشاره به روند انتخاب دانشجوی نمونه خاطرنشان کرد: «برای این انتخاب در ابتدا اطلاعرسانیهای لازم به طریق مختلف و با همکاری پردیسها و دانشکدهها انجام شد و در همین راستا آئین نامههای مربوط در اختیار متقاضیان قرار گرفت. مرحله بعد تشکیل کمیته برگزاری جشنواره بوده است که دبیر و داوران این جشنواره در گرایشهای مختلف بر اساس انتخاب نهایی هیأت رئیسه دانشگاه و بر اساس احکام صادره منصوب شدند».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران، با بیان اینکه مدارک ارسالی از سوی دانشجویان متقاضی در کمیته جشنواره مورد بررسی قرار میگیرند، تصریح کرد: «پس از بررسی مدارک دانشجویان در کمیتههای تخصصی از بین متقاضیان و بر اساس رأی داوران در نهایت دانشجویان نمونه انتخاب میشوند. بر اساس آمار و در مجموع تعداد ۳۷۵ دانشجو در کل کشور در سامانه وزرات علوم، تحقیقات و فناوری در سال گذشته ثبتنام کردند».
وی در ادامه عنوان کرد: «تعداد پروندههای بررسی شده در دانشگاه تهران که حداقل امتیازها را کسب کردند ۹۸ پرونده بوده است که از این تعداد سه دانشجو با کسب امتیازهای لازم از سوی دانشگاه تهران به وزارت علوم معرفی شدند و توانستند دو رتبه دانشجوی نمونه و یک رتبه شایسته تقدیر را برای دانشگاه تهران به دست آورند».
در بخش دیگری از مراسم دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: «دانشجویان با کسب رتبههای درخشان در بیست و چهارمین المپیاد دانشجویی، توانستند دانشگاه تهران را در جایگاه اول کشوری قرار دهند. دانشگاه تهران، در این دوره از المپیاد با ۱۲۰ دانشجو در همه رشتهها حضور داشته است».
وی افزود: «از بین دانشجویان دانشگاه تهران شرکتکننده در بیست و چهارمین المپیاد علمی دانشجویی، ۲۰ دانشجو رتبههای یک تا سه را به دست آورند و ۷۶ دانشجو هم رتبههای قابل توجه سه تا پانزده را از آن خود کردند. در این بین دانشجویان توانستند ۹ مدال طلا، چهار مدال نقره و هفت مدال برنز را برای دانشگاه تهران کسب کنند».
معاون آموزشی دانشگاه تهران، در ادامه تصریح کرد: «در این دوره از المپیاد پردیس دانشکدههای فنی چهار مدال طلا و دو مدال برنز، دانشکده ادبیات و علوم انسانی یک مدال طلا، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی یک مدال طلا و یک مدال برنز، دانشکده الهیات و معارف اسلامی یک مدال نقره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی یک مدال نقره، پردیس هنرهای زیبا یک مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز، پردیس علوم یک مدال طلا، یک مدال نقره و سه مدال برنز و دانشکده اقتصاد یک مدال طلا را کسب کردند».
دکتر حسینی خاطرنشان کرد: «دانشجویان دانشگاه تهران و همچنین تعدادی از دانشجویان دانشگاههای دیگر که توانستهاند رتبههای یک تا سه المپیاد را به دست آورند، میتوانند بدون کنکور و البته با هماهنگی گروهها در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه پذیرش شوند».
وی با اشاره به جذب دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه تهران بیان کرد: «خوشبختانه در پذیرش قطعی دانشجویان استعداد درخشان در سال جاری با تعداد قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه تهران و سایر دانشگاهها روبهرو بوده ایم. ۵۵۳ دانشجوی دانشگاه تهران و ۲۲۷ دانشجوی دیگر دانشگاهها امسال جذب دانشگاه تهران خواهند شد. در مورد پذیرش دانشجوی دکتری هم ۸۸۰ متقاضی داشتهایم که ۵۸۵ دانشجو حائز شرایط اولیه بودهاند که برای طی مراحل بعدی و انجام مصاحبههای لازم به گروههای مربوط معرفی شدهاند».
همچنین در این مراسم دانشجویان نمونه و برگزیده نقطهنظرات و پیشنهادهای خود را مطرح کردند و در پایان با حضور رئیس دانشگاه تهران و هیأت رئیسه از دو دانشجوی نمونه و یک دانشجوی شایسته تقدیر برگزیده بیست و هشتمین جشنواره دانشجوی نمونه و ۹ دانشجوی رتبه اول بیست و چهارمین المپیاد علمی دانشجویی تقدیر شد.